• Pabarazia ne Shqiperi, 42 %e fshatareve te varfer0

  Pabarazia ne Shqiperi eshte ulur pergjate dekades se fundit , por gjysma e popullsise fshatare jetojne ne varferi. Sipas raportit “Demografia dhe shendeti”nepermjet nje studimi qe zgjati 6 muaj dhe perfshiu nje ankete mbi 16,800 persona ne te gjithe vendin pergjate shtator 2017-shkurt 2018 rezulton qe pabarazia eshte ulur. Pasuria eshte shperndare ne zonat urbane me

  READ MORE
 • SHBA-Transgjinorët s’kanë vend në ushtri!

  SHBA-Transgjinorët s’kanë vend në ushtri!0

  Gjykata Supreme në Shtetet e Bashkuara të Amerikës ka lejuar presidentin Donald Trump të zbatojë politikën e tij të ndalimit të transgjinorëve nga shërbimi ushtarak. Gjykata votoi me 5 vota pro dhe 4 kundër, për t’i dhënë “dritën jeshile” kërkesës së administratës “Trump” që të hiqte urdhrat bllokues ndaj politikës së tij teksa sfidat ligjore

  READ MORE
 • Agjencia Europiane e Barnave: Stop ketyre antibiotikëve

  Agjencia Europiane e Barnave: Stop ketyre antibiotikëve0

  Agjencia Europiane e Barnave (EMA) ka rivlerësuar efektet e padëshiruara lidhur me përdorimin e antibiotikëve të klasës së kinoloneve dhe flourkinoloneve, duke apeluar kufizimin e tyre. Lajmi është dhënë nga Urdhri i Farmacistëve në vendin tonë. Në njoftim thuhet se përdorimi i antibiotikëve që u përkasin klasës së fluorkinoloneve, shoqërohet me efekte të padëshiruara të

  READ MORE