• Domosdoshmëria e psikologëve në shkollat 9-vjecare0

  Prania e psikologut në cdo shkollë, gjithnjë e më tëpër bëhet domosdoshmëri, nisur edhe nga problematikat, jo vetëm të adoleshentëve, por edhe të fëmijëve. Kontakti i përditshëm me psikologun e bën atë një person të afërt dhe të besueshëm për fëmijën për të ndarë shqetësime që has në shkollë apo familje. Por psikologët sot apo

  READ MORE
 • Rafineria e Mallakastrës ështe ndotësi më i madh i mjedisit në këtë qytet0

  90 milionë lekë të reja taksa për ndotjen e mjedisit dhe te gjelbërimit, i detyrohen bashkisë Mallakastër dy kompani të nxjerrjes dhe përpunimit të naftës që operojnë në këtë zonë. Uzina e përpunimit të naftës në Ballsh, në pronësi të kompanisë “Bylis Energy”, është ndotësi më i madh i mjedisit në këtë qytet, borxhi së

  READ MORE
 • Rreshjet e shumta shkaktojnë probleme në rrugët e Kuksit dhe Tropojës0

  Intesiteti i shirave në të gjithë vendin ka sjellë probleme në disa akse rrugore. Shkarje gurësh e inerte të shumta ka patur në rrugën Kukës- Shishtavec, kryesisht në segmentin me problematik nga Ura e Zapodit deri në Topojan. Shkarje gurësh e inerte ka patur edhe në rrugët Bajram Curri -Valbonë, Bajram Curri- Lekbibaj. Qarkullimi i

  READ MORE
 • Alvin Berisha femija 11-vjecar kthehet në shtëpi0

  Sapo mori fund vetmia e Alvin Berishës në kampin  Al Hol të sirisë, lajmin e ka bërë të ditur kryeminstri i vendit zoti Edi Rama ku në një postim në rrjetet sociale ai tha se nxjerrja e Alvin Berishës u bë falë bashkëpunimit të një skuadre speciale të Policisë Shqiptare me partnerët italianë. 11-vjeçari u

  READ MORE
 • Sulmimi në internet, 10 shenja për të parë nëse fëmijët janë viktima.0

  Jo vetëm për defekte ” të pretenduara” fizike por mjafton të shfaqni në media sociale video apo foto për të përfunduar në dorën e sulmuesve të internetit. Pas bullizmit në jetën reale që është një fenomen shumë i përhapur në shkolla, vjen dhe sulmimi i këtyre individëve nëpërmjet internetit, i përbërë nga ngacmues të dhunshëm

  READ MORE
 • Themelohet “Parlamenti i Nxënësve të Shqipërisë”0

  Për herë të parë në Shqipëri është themeluar “Parlamenti i Nxënësve”, i cili do të shërbejë si një forum ku do të dëgjohet zëri i nxënësve në funksion jo vetëm të përmirësimit të cilësisë së arsimit, por edhe eksperiencës së tyre shkollore. Të pranishëm në këtë aktivitet kanë qenë Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë,

  READ MORE