• Shtetet më të lumtura në botë për vitin 2022

  Shtetet më të lumtura në botë për vitin 20221

  Ky vit shënon përvjetorin e dhjetë të Raportit Botëror të Lumturisë, duke na ftuar që të shikojmë prapa dhe përpara duke ruajtur raportimin tonë për mirëqenien aktuale dhe duke zgjeruar analizën tonë për efektet e gjera të COVID-19. Renditjet e vendeve tona tregojnë vlerësimet e jetës  për secilin vend, mesatarisht gjatë viteve 2019-2021. Jo çdo

  READ MORE
 • INSTAT/ Tirana dhe Vlora qytetet me numrin më të lartë të vdekjeve nga pandemia për vitin 2021

  INSTAT/ Tirana dhe Vlora qytetet me numrin më të lartë të vdekjeve nga pandemia për vitin 20210

  Vlora dhe Tirana janë dy qarqet që kanë shënuar humbjet më të mëdha në jetët e njerëzve në vitin 2021. Sipas të dhënave të INSTAT, fatalitetet në Vlorë ishin 50.3% më të larta në vitin 2021, në krahasim me mesataren e 2016-2019, kur kishim një situatë normale. Në Vlorë humbën jetën gjithsej 2,455 persona, në

  READ MORE
 • Dita Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit, 4 mitet mbi të

  Dita Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit, 4 mitet mbi të0

    Nga Alesia Doçi Data 9 dhjetor është Dita Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit. Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, António Guterres, në një deklaratë tha se korrupsioni është kriminal, imoral dhe tradhëti përfundimtare e besimit publik. Sipas tij korrupsioni dëmton më shumë në kohë krizash – veçanërisht tani në pandeminë e COVID-19.  Sipas tij korrupsioni

  READ MORE