• Të huajt që kanë zgjedhur Shqipërinë si alternativë jetese

  Të huajt që kanë zgjedhur Shqipërinë si alternativë jetese0

  Dita ditës shoqëria shqiptare po përballet me një problem shumë të mprehtë i cili është emigracioni. Teksa rritet numri i të larguarve nga vendi, zhvillimi i qëndrueshëm i vendit në të ardhmen vihet në pikëpyetje. Në dekadat e fundit, mijëra shqiptarë janë shpërngulur në vende që duket se ofrojnë më shumë mundësi për ta. Duket

  READ MORE
 • Zëvendësime të makinave me naftë, Balluku: taksa të ulëta për mjetet elektrike

  Zëvendësime të makinave me naftë, Balluku: taksa të ulëta për mjetet elektrike0

  Qeveria dhe bashkia Tiranë kanë prezantuar sot autobusët e rinj që i shtohen transportit publik të kryeqytetit. Thirrja u bë për të zëvendësuar makinat me lëndë djegëse me makina elektrike. Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, tha se çdokush që kalon tek teknologjia e re e makinave, pra tek mjetet elektrike, qeveria stimulon me

  READ MORE
 • Popullsia e Shqipërisë tkurret me 2.7 milionë banorë në vitin 2021

  Popullsia e Shqipërisë tkurret me 2.7 milionë banorë në vitin 20210

  Gjatë vitit 2021, plakja e popullsisë, ritmet e larta të emigracionit dhe pasojat e Covid-19 në shëndetin e popullatës kanë sjellë rënien e banorëve. Sipas raportit të Institutit të Statistikave, popullsia e Shqipërisë më 1 janar 2022 ka pësuar një rënie me 1.3% krahasuar me 1 janar 2021. Pesë vite radhazi Shqipëria po përballet me

  READ MORE