• Nuk hapen negociatat për në BE për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

  Nuk hapen negociatat për në BE për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut0

  Këshilli i Çështjeve të Përgjithshme të Bashkimit Europian, i mbledhur në Luksemburg vendosi të shtyjë datën për konferencën e parë ndërkombëtare për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Sekretarja e Shtetit për Çështjet Europiane të Portugalisë, Paola Zacarias tha se sot nuk u arrit një dakordësi megjithëse bisedimet ishin të gjata. “Ishte një ditë e gjatë

  READ MORE
 • Ish-gjenerali Bajram Begaj zgjidhet President i Shqipërisë

  Ish-gjenerali Bajram Begaj zgjidhet President i Shqipërisë0

  Duke u zotuar se Shqipëria për të vjen mbi të gjithçka, ushtaraku Bajram Begaj u zgjodh të shtunën president i Shqipërisë me 78 vota të deputetëve të Kuvendit. Ish-gjenerali Bajram Begaj do të nisë detyrën e kreut të shtetit, pas përfundimit të mandatit të presidentit aktual Ilir Meta më 24 korrik. Para votimit, Begaj tha

  READ MORE
 • Shqipëria renditet e para në rajon për numrin e divorceve

  Shqipëria renditet e para në rajon për numrin e divorceve0

  Sipas të dhënave të Eurostat Shqipëria renditet e para në rajon për divorcet. Në vitin 2020 kishte 6.16 martesa për një mijë banorë, pothuajse dyfishi i normës mesatare të Bashkimit Europian prej 3.2.  Shumë martohen, por dhe shumë divorcohen. Në Shqipëri, në vitin 2020 u regjistruan 1.5 divorce për një mijë banorë, duke u pasqyruar në

  READ MORE