• Caktohen çmimet e karburanteve deri në datën 12 prill

  Caktohen çmimet e karburanteve deri në datën 12 prill0

  Bordi i transparencës vendosi çmimet e shitjes së karburanteve me pakicë dhe shumicë në tregun vendas deri më datë 12 prill 2022. Këto çmime vjnë si reflektim i ndryshimeve të shfaqura nga tregjet ndërkombëtare. Sipas vendimit të marrë nga bordi, nafta do të shitet me 233 Lekë/litri dhe benzina me 209 Lekë/litri. “Nisur sa më

  READ MORE
 • Balluku: Shqipëria merr 2 anije me qera për prodhim të energjisë elektrike

  Balluku: Shqipëria merr 2 anije me qera për prodhim të energjisë elektrike0

  Në mbledhjen e Komitetit të Energjisë, ditën e djeshme ministrja Belinda Balluku sqaroi se situata hidrike ne vend është përmirësuar dhe se nuk ka vend për panik. Ajo bëri me dije se Shqipëria ka arritur një marrëveshje për të marrë me qira dy anije që shërbejnë si termocentrale për prodhimin e energjisë elektrike. “Me mbështetje

  READ MORE
 • Raporti i BERZH: Rritja ekonomike në rënie me 3.3%

  Raporti i BERZH: Rritja ekonomike në rënie me 3.3%0

  Si çdo vend tjetër, dhe Shqipëria përjeton pasoja të rënda ekonomike si pasojë e luftës së Ukrainës. Sipas raportit të Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim, niveli i zhvillimit ekonomik për dy vitet e fundit pritet të ngadalësohet. Për vitin aktual, pritet një rritje nga 3.3%, nga 3.7% që ka qenë parashikimi paraardhës së këtij

  READ MORE
 • Rritja ekstreme e çmimit të naftës

  Rritja ekstreme e çmimit të naftës0

  INSTAT tregon se çmimi i naftës ishte rreth 170 lekë për litër.  Në total, konsumi në vlerë (sasia x çmimi për litër) vitin e kaluar vlerësohet në rreth 102 miliardë (840 milionë euro), sipas vlerësimeve të Monitor. Këtë vit, nëse çmimet mbeten në këto nivele, për të njëjtat sasi prej rreth 600 mijë tonë, konsumatorët

  READ MORE
 • Ndikmi i luftës Rusi-Ukrainë në ekonominë Shqiptare

  Ndikmi i luftës Rusi-Ukrainë në ekonominë Shqiptare0

  Ekonomia e Shqipërisë  pësoi  goditje direkte dhe indirekte nga sulmet e Rusisë me Ukrainën.  Çmimet e karburanteve dhe miellit u rriten, pasi vendi importon nga Rusia 47% të nevojave të saj vjetore për drithë dhe 12% të naftës.  Pasojat indirekte do të vijë nga rritja e përgjithshme e çmimeve të ushqimeve dhe energjisë dhe ndikimet

  READ MORE
 • Kompanitë më të mëdha në botë dënojnë Rusinë

  Kompanitë më të mëdha në botë dënojnë Rusinë0

  Disa nga kompanitë më të njohura në botë si: Apple, Google, Microsoft, Honda Motor i Japonisë, Exxon Mobil dhe Harley-Davidson Inc dënuan Rusinë për shkak të sulmeve ndaj Ukrainës. Të martën Apple tha se kishte ndaluar shitjet e iPhone dhe produkteve të tjera në Rusi. Ajo gjithashtu shtoi se se po bënte ndryshime në aplikacionin

  READ MORE