• Biznesi shqiptar në majat e korrupsionit, ja raporti alarmant i Bankës Botërore

  Biznesi shqiptar në majat e korrupsionit, ja raporti alarmant i Bankës Botërore0

    Korrupsioni ka njohur një rrritje të ndjeshme në 6 vitet e fundit në Shqipëri. Konstatimi vjen nga një raport i Bankës Botërore, i cili ka analizuar një sërë kompanish që operojnë në vendin tonë. Duke ju referuar raportit që njihet si “Vrojtimi i Sipërmarrjeve” rezulton se rreth 36% e biznesit kanë pranuar se u

  READ MORE
 • Kursi i këmbimit të monedhave kryesore.0

  Tregu vendas I këmbimit valuator ka pësuar një luhatje në kurset e monedhave kryesore. Të dhenat që vine nga “Credins Bank” shprehen se paundi britanik është rritur me 0.1 pike kundrejt monedhës vëndase lekut. Sterlena këmbehet me 145.3 lekë në blerje dhe 146 në shitje. Valuta vazhdon të mbetet nën presionin e Brixit, marrëveshje e

  READ MORE
 • Luhatet e çmimi i naftës në tregjet globale dhe lokale0

  Ndryshimet që ka pësuar çmimi i naftës në tregjet ndërkometare të sezonit të kaluar janë reflektuar edhe në tregjet vëndase. Sot nafta me shumice në dy portet e vendit është tregetuar me 150.15 lekë për litër, në rritje me 0.35% në krahasim me sesionin e kaluar. Ky çmimi i referohet ditës së sotme. Këto luhatje

  READ MORE