“Shkëlqimi dhe rënia” e Bitcoin, çfarë po ndodh me kriptomonedhat?

“Shkëlqimi dhe rënia” e Bitcoin, çfarë po ndodh me kriptomonedhat?

Viti i kaluar ishte i paqëndrueshëm për shumicën e kriptomonedhave kryesore. Shumë monedha, duke përfshirë Bitcoin arritën nivelet më të larta të të gjitha kohërave, por gjithashtu pësuan rënie të konsiderueshme.Fatkeqësisht, fillimi i vitit 2022 ka qenë një periudhë që ka pasur më shumë rënie sesa rritje për investitorët e kriptomonedhave. A mundet Bitcoin të

Viti i kaluar ishte i paqëndrueshëm për shumicën e kriptomonedhave kryesore. Shumë monedha, duke përfshirë Bitcoin arritën nivelet më të larta të të gjitha kohërave, por gjithashtu pësuan rënie të konsiderueshme.Fatkeqësisht, fillimi i vitit 2022 ka qenë një periudhë që ka pasur më shumë rënie sesa rritje për investitorët e kriptomonedhave.

A mundet Bitcoin të kalojë pragun e 69,000 dollarëve dhe të rritet drejt niveleve më të larta të të gjitha kohërave këtë vit? Apo tregu i mbartur për aksionet e rrezikut është shumë i fortë?

Ka ende entuziazëm nga ekspertët për Bitcoin

Bitcoin ka qenë në një rrugë plot gunga kohët e fundit. Megjithatë, gjatë muajit të kaluar, kriptomonedha kryesore ka parë shenja jete, duke u rritur mbi nivelin e 45,000 dollarëve dy javë më parë. Tani përsëri nën 40,000 dollarë, disa investitorë të kohëve të fundit mund të shqetësohen me veprimin e çmimit të Bitcoin.

Sidoqoftë, ekspertë të ndryshëm të kriptos duket se mbeten mbështetës të fortë të Bitcoin. Nga Cathie Ëood e deri te analistë të tjerë profesionistë, kanë komentuar mbi objektivat e çmimeve mbi 100,000 dollarë deri në 1 milion dollarë deri në vitin 2030.

Pjesa më e madhe e këtij entuziazmi vjen nga ideja se Bitcoin mund të zhvendosë disa nga flukset e kapitalit institucional, që zakonisht shkojnë në ar ose asete të tjera të sigurta. Ndërsa inflacioni rritet, pritshmëritë janë që bastet për “strehë të sigurt” mund të vazhdojnë të rriten. Pyetja që shtrohet tani është nëse Bitcoin i përshtatet përshkrimit të një aseti të sigurt apo jo.

Faktorë të tjerë që investitorët duhet të kenë parasysh

Përveç krahasimit të Bitcoin me arin, ka disa faktorë të tjerë që investitorët duhet të kenë parasysh me këtë kriptomonedhë. Ekziston një argument i mungesës që shpesh bëhet për shkak të mënyrës se si është strukturuar prodhimi i Bitcoin. Dihet se janë vetëm 21 milionë Bitcoin në botë. Prandaj, ngjashëm me arin ose asetet e tjera fizike me furnizim të kufizuar, rritja e kostove të minierave kontribuon në vlerën bazë të këtyre argumenteve.

A duhet që investitorët të presin një rritje tjetër në nivelet më të larta të të gjitha kohërave këtë vit? Ekziston një pasiguri e konsiderueshme në treg, me të cilën Bitcoin duket se është lidhur kohët e fundit. Kjo nuk është një gjë e mirë. Megjithatë, në terma afatgjatë, Bitcoin ka dëshmuar të jetë një investim i fortë nga pikëpamja e kthimit. Ndoshta ata që vënë baste të forta mbi Bitcoin do të vazhdojnë të shpërblehen.

The MotleyFool

Melsena Danglli
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar