Luhatet e çmimi i naftës në tregjet globale dhe lokale

Ndryshimet që ka pësuar çmimi i naftës në tregjet ndërkometare të sezonit të kaluar janë reflektuar edhe në tregjet vëndase. Sot nafta me shumice në dy portet e vendit është tregetuar me 150.15 lekë për litër, në rritje me 0.35% në krahasim me sesionin e kaluar. Ky çmimi i referohet ditës së sotme. Këto luhatje

Ndryshimet që ka pësuar çmimi i naftës në tregjet ndërkometare të sezonit të kaluar janë reflektuar edhe në tregjet vëndase. Sot nafta me shumice në dy portet e vendit është tregetuar me 150.15 lekë për litër, në rritje me 0.35% në krahasim me sesionin e kaluar. Ky çmimi i referohet ditës së sotme.

Këto luhatje në çmim vijnë si pasojë e kostos së transportit, cilësisë së produktit të zhdoganuar dhe kursit të këmbimit ndërmjet dollarit dhe lekut, që sot kap shifrat 92.1 lekë për litër.

Këto shifra i referohen çmimit perfundmitar që nafta tregëtohet në tregun me pakicë dhe jo çmimit në pikat e karburantit.

S. Hoxha

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar