• Mundësitë që ofron Shqipëria për studentët e huaj

  Mundësitë që ofron Shqipëria për studentët e huaj0

  Shqipëria tashmë një ndër shtetet në zhvillim i jep mundësinë shtetasve të huaj të vazhdojnë studimet në vendin tonë. Nuk janë vetëm studentët shqiptarë që duan të shkollohen jashtë shtetit por ka dhe të huaj që zgjedhin Shqipërinë për tu diplomuar. Sipas Institutit të Statistikave të UNESCO-s në Shqipëri studiojnë rreth 2,705 studentë të huaj

  READ MORE
 • Shtetet më të lumtura në botë për vitin 2022

  Shtetet më të lumtura në botë për vitin 20221

  Ky vit shënon përvjetorin e dhjetë të Raportit Botëror të Lumturisë, duke na ftuar që të shikojmë prapa dhe përpara duke ruajtur raportimin tonë për mirëqenien aktuale dhe duke zgjeruar analizën tonë për efektet e gjera të COVID-19. Renditjet e vendeve tona tregojnë vlerësimet e jetës  për secilin vend, mesatarisht gjatë viteve 2019-2021. Jo çdo

  READ MORE
 • INSTAT/ Tirana dhe Vlora qytetet me numrin më të lartë të vdekjeve nga pandemia për vitin 2021

  INSTAT/ Tirana dhe Vlora qytetet me numrin më të lartë të vdekjeve nga pandemia për vitin 20210

  Vlora dhe Tirana janë dy qarqet që kanë shënuar humbjet më të mëdha në jetët e njerëzve në vitin 2021. Sipas të dhënave të INSTAT, fatalitetet në Vlorë ishin 50.3% më të larta në vitin 2021, në krahasim me mesataren e 2016-2019, kur kishim një situatë normale. Në Vlorë humbën jetën gjithsej 2,455 persona, në

  READ MORE