Agjent terreni, puna më e kërkuar në treg

Agjent terreni, puna më e kërkuar në treg

Një ndër punët më të kërkuara kohët e fundit ka qenë dhe agjent terreni.Po çfarë është saktësisht kjo punë,për të ditur më tepër rreth ksaje  kemi ne intervist zonjën Eda Meta një prej menaxhereve te nje kompanie gjermane e çila ka vite eksperiencë në këtë fushë. Si eksperte le të themi në këtë punë mund

Një ndër punët më të kërkuara kohët e fundit ka qenë dhe agjent terreni.Po çfarë është saktësisht kjo punë,për të ditur më tepër rreth ksaje  kemi ne intervist zonjën Eda Meta një prej menaxhereve te nje kompanie gjermane e çila ka vite eksperiencë në këtë fushë.

Si eksperte le të themi në këtë punë mund të na thuash se çfarë është një agjent terreni?

Agjent terreni është një person i cili merret me reklamimin e një produkti të një kompanie çfardollojë qoft ajo.Në kompanin tonë produkti tregohet në ambjentet familjare që pjestarët ta shohin nga afër çdo pjes të paisjes dhe përdorimin e saj.

Si menaxhoni procesin e intervistimit dhe si identifikoni kandidatët e duhur për pozicionet e hapura?

Çdo gje behet me zgjedhje jo vetëm tek ne po çdo kompani këtë lloj formule përdor.Në ditë vinë shumë persona të çilët  intervistohen nga kolegët perkatës të çilët merren me atë punë.Nëse një person zgjidhet nga bordi për të qenë pjesë e stafit lajmërohet dhe trajnohet dy jav në lidhje me punën që do të bëj.Personi gjatë intervistës shikohet nëse është i komunikueshëm,i shkathët dhe nuk ka siklet për tu njohur me persona të rinjë atëher mund të jetë pjesë e zgjedhjes.Mbas zgjedhjes dhe trajnimit kompania jep mundësin që këta persona(rekrut)quhen të tillë pasi akoma nuk kanë kaluar në stadin e agjentit,të dalin në terren me super agjent,menaxher apo distributor të kompanis për të parë mënyrën sesi ata komunikojnë me familjarët për të prezantuar aparaturën.

Si do të përshkruanit rëndësinë e trajnimit të punonjësve të rinj për kompaninë tuaj dhe cfarë vështirësish hasni gjatë tij?

Trajnimi është gjëja kryesorë jo vetëm për kompanin tonë por për cdo punë,nëse ti nuk ke eksperiencë ose nuk trajnohesh ti nuk je I aftë ta kryesh atë punë në mënyrën e duhur.CCdo trajnim ka vështirsit e veta për më tepër që tek ne ka persona të moshave të ndryshmë të cilët janë në trajnim.Duhet të jeshë një folës I mirë që të arrishë të mbashë gjallë interesin e tyre për të dëgjuar.Trajnimi është I ndarë në dy pjesë dhe shumica mezi presin ta mbarojnë pork jo gjë sjell në mos formimin e mirë për të vazhduar punën.Pkë vështirë është me adoleshentët,ata janë shumë ambiciozë dhe duhen mbajtur me këmbë në tokë.

A ndryshon statusi i këtij puntori,agjenti apo gjatë gjithë punes qëndron në të njëjtin stad?

Ky është sekreti kompanis sonë,një individ i çili bëhet pjesë e kompanisë dhe punon fortë për të ardhurat e tij,kompania ka formulen e saj për ta rritur në detyrë.Në bazë të shitjeve çdo person merr tituj dhe detyra të ndryshme,ka raste që nga një person i thjesht mund të bëhesh dhe menaxher apo drejtor kompanie nëse arrinë të punoshë fortë të zbatosh rregullat dhe mbi të gjitha ta duash vërtet si punë.E njejta gjë ka ndodhur dhe me mua,para dy vitesh erdha si nje student e thjeshtë ,eçila kërkoja punë për të plotësuar nevojat e mia  dhe sot kam arritur në stadin menaxhere ku mund tia plotësoj tashmë dëshirat jo nevojat  vetes shum lehtë.

Çili do të ishte mesazhi që ju si menaxhere trajnimi do tiu jepnit të rinjëve të çilët mundë të vinë për intervistë?

Guxoni me veten tuaj,duajeni punën çfardollojë qoft ajo,zbatoni rregullat dhe jinni këmbëngulës për të marrë atë që dëshironi.

Alba Qojle

Student
AUTHOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar