• Trupi nuk e pranon sheqerin në këto 3 raste

  Trupi nuk e pranon sheqerin në këto 3 raste0

  Sheqernat nuk janë asgjë më shumë sesa disa molekula të thjeshta (kjo parë nga këndvështrimi kimik) sepse po të pyesnit një nutricionist, e sigurt që do të merrnit një përgjigje tjetër! Sheqeri shkakton jo pak “reaksione” në trup dhe një ndër to është shndërrimi i tij në energji për muskujt. Sinapset, gjithashtu, lidhjet mes qelizave

  READ MORE
 • Rrjetet sociale rrezik serioz për vajzat adoleshente

  Rrjetet sociale rrezik serioz për vajzat adoleshente0

  Vajzat adoleshente kanë dy herë më shumë gjasa se djemtë të tregojnë simptoma të depresionit, të lidhura me përdorimin e mediave sociale, kryesisht për shkak të ngacmimeve online dhe gjumit të çrregulluar, thotë një studim i ri, raporton Reuters. Sipas të dhënave, vajzat adoleshente janë të prekura nga depresioni edhe për shkak të imazhit të

  READ MORE
 • Dhimbja e kokes, mënyrat e qetësimit pa përdorimin e pilulave0

    Për të gjithë individët një dhimbje koke nuk është aspak e këndshme, sidomos kur ajo ju godet në punë apo në rrugë. Pas shenjave të para të dhimbjes, njerëzit janë të prirur që t’i drejtohen konsumimit të pilulave të ndryshme për ta qetësuar, por kjo nuk është aspak një mënyrë e mirë. Doktorët thonë

  READ MORE