Pabarazia ne Shqiperi, 42 %e fshatareve te varfer

Pabarazia ne Shqiperi eshte ulur pergjate dekades se fundit , por gjysma e popullsise fshatare jetojne ne varferi. Sipas raportit “Demografia dhe shendeti”nepermjet nje studimi qe zgjati 6 muaj dhe perfshiu nje ankete mbi 16,800 persona ne te gjithe vendin pergjate shtator 2017-shkurt 2018 rezulton qe pabarazia eshte ulur. Pasuria eshte shperndare ne zonat urbane me

Pabarazia ne Shqiperi eshte ulur pergjate dekades se fundit , por gjysma e popullsise fshatare jetojne ne varferi. Sipas raportit “Demografia dhe shendeti”nepermjet nje studimi qe zgjati 6 muaj dhe perfshiu nje ankete mbi 16,800 persona ne te gjithe vendin pergjate shtator 2017-shkurt 2018 rezulton qe pabarazia eshte ulur.

Pasuria eshte shperndare ne zonat urbane me shume sesa ne zonat rurale. Te dhenat tregojne se zonat urbane jane me te pasura pasi 30
% e banoreve kane pasui me te madhe sesa ato qe jetojne ne zonat rurale.

Shperndarja e pabarabarte e pasurise, siç tregohet nga koeficienti Gini, ndryshon dukshem neper prefektura, nga 0.06 ne Durres dhe 0.11 ne Vlore ne 0.19 ne Elbasan dhe 0.26 ne Diber. Vrojtimi i INSTAT gjeti se te gjitha familjet kanë televizor (98%), telefona celulare (97%), frigorifere (96%), makina larese (94%).

th

 

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar