• Bedër, zhvillohet trajnimi në Visual storytelling dhe filmografi

  Bedër, zhvillohet trajnimi në Visual storytelling dhe filmografi0

  Në Kolegji Universitar “Bedër” zhvillohet trajnimi në Visual storytelling dhe filmografi, me të ftuar fotografin dhe producentin amerikan, Nathaniel Hansen . Departamenti i Shkencave të Komunikimit në Kolegjin Universitar “Bedër” në bashkëpunim me Qendrën Shqiptare për Gazetari Cilësore (ACQJ), organizuan seminarin e hapur me temë “Visual storytelling and filmography” (Rrëfimet vizuale dhe filmografia). I ftuar

  READ MORE
 • Roberto Bolaño: “Nuk është se nuk më pëlqejnë greminat, por preferoj t’i shoh nga një urë”

  Roberto Bolaño: “Nuk është se nuk më pëlqejnë greminat, por preferoj t’i shoh nga një urë”0

  Roberto Bolaño në bisedë me Carmen Boullosa Carmen Boullosa Në Amerikën Latine, ekzistojnë dy tradita letrare që lexuesi mesatar tenton t’i konsiderojë si përballë njëra-tjetrës, të kundërta – ose thënë ndryshe, antagoniste: ajo fantastike, me në krye Adolfo Bioy Casares-in, dhe mjeshtrin Cortázar-in, dhe ajo realiste, me Vargas Llosa-n, Teresa de la Parra-n. Tradita e

  READ MORE
 • Merkato: Sanches i shkel syrin Milanit, kuqezinjtë afrohen dhe me Faivre

  Merkato: Sanches i shkel syrin Milanit, kuqezinjtë afrohen dhe me Faivre0

  Nga Emal Spahiu Milan po e merr seriozisht çështjen e Renato Sanches. Gjithçka nisi nga një sondazh, por deklaratat e tij kanë nxitur jo pak drejtuesit për të tentuar një marrëveshje dhe për ta afruar në Milano. Në Francë, mësohet se Sanches, në një intervistë të dhënë për gazetën prestigjoze L’Equipe, ka pohuar dëshirën e

  READ MORE