• Kur futeshe në burg për deficit…0

  Shumë njerëz mund të mendojnë, se të jesh  këpucar është thjesht një zanat,por nuk  është e vërtetë. Në njëfarë mënyre të jesh këpucar, do të thotë të jesh artist, të dish të krijosh, të vendosësh ne punë fantazinë tënde.  Kjo është një intervistë me një njeri të zakonshëm, ose më sakte që ishte i zakonshëm

  READ MORE
 • “Një mësues për t’u dashur”, në bisedë me Irfan Shahinin0

  Intervistoi: Romina Qama Tridhjetë e nëntë vjet punë të palodhur dhe një dëshirë që nuk resht asnjëherë; rreth 600 nxënës dhe dy epoka të ndryshme në parakalim; metodikë dhe abetare, terrene të ashpra e shkolla të ftohta. Panoramë e jetës së një njeriu. Ju paraqes: “Një mësues për t’u dashur”, në bisedë me Irfan Shahinin.

  READ MORE
 • Artizanët e trotuareve, të mbijetosh prej punimeve me shtizë0

  Muzafere Dema Vendi ynë është i njohur për një traditë të pasur të artizanatit me vlera të çmuara, të krijuar prej shekujsh. Këto vlera, tashmë të kaluara brez pas brezi, ngjallin gjithnjë interes të madh tek vizitorët vendas por edhe të huaj. Personazhi ynë, Vaje Rroshi, që të punuarit në shtizë e ka kthyer në

  READ MORE