• “Oskari dhe tezja Rozë” sjell në teatër Anagnostin0

  Një pjesë psikologjike e shkruar nga Eric-Emmanuel Schmitt risjell në skenë aktoren e njohur Roza Anagnosti. Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli” ka zgjedhur si premierë për datat 13 dhe 14 tetor pjesën “Oskari dhe tezja Rozë”. Oskar është një djal i vogël dhjetëvjeçar që jeton në spitalin e fëmijëve sepse vuan nga leucemia. As mjekët,

  READ MORE
 • Piktorja Shpresa Milaqi Bajko ,veprat e saj të gdhendura e thurur ndër ngjyra0

                Një prej shumë artisteve që lëvrojnë artin e pikturës në Shqipëri është edhe piktorja e talentuar Shpresa Milaqi.Ku më së shumti lёvron pikturat realist-ekzistenciale.Vjen si piktore e formësuar me talent dhe dije në Liceun Artistik “Jan Kukuzeli” në vitet 1984-1988.E ushqyer me punvn dhe pasionin për lëvrimin e

  READ MORE
 • Mjeksia popullore profesion apo dhunti0

  Mjeksia popullore një trend që vazhdon akoma të ekzistojë në sajë të pasionistëve dhe studiuesve të bimëve mjeksore. Sa e vështirë dhe sa e lehtë është që të ndihmosh pacientët përmes kësaj mjeksie. Sfidat dhe vështirësitë me të cilat ajo përballet. Një 57–vjeҫar nga Iba e Poshtme e Tiranës tregon për rrugën që ai ka

  READ MORE