Shteti i cili vendosi përfundimisht që të mos e ndryshonte orarin si vendet e tjera të botës

Shteti i cili vendosi përfundimisht që të mos e ndryshonte orarin si vendet e tjera të botës

Në Groenlandë, qeveria vendosi të shfuqizojë orën verore dhe dimërore, duke vendosur të qëndrojnë përgjithmonë në zonën kohore UTC/GMT-2. Kjo do të thotë që ata nuk do të ndryshojnë orën as përpara as pas për sezonin e dimrit ose të verës, ndryshe nga shumë vende të tjera që praktikojnë këtë ndryshim. Vendimi ka për qëllim

Në Groenlandë, qeveria vendosi të shfuqizojë orën verore dhe dimërore, duke vendosur të qëndrojnë përgjithmonë në zonën kohore UTC/GMT-2.

Kjo do të thotë që ata nuk do të ndryshojnë orën as përpara as pas për sezonin e dimrit ose të verës, ndryshe nga shumë vende të tjera që praktikojnë këtë ndryshim. Vendimi ka për qëllim ndikimin më të lehtë në organizimin e njeriut, punës dhe jetës së përditshme.

Megjithatë, ky vendim mund të ketë sfida në koordinimin ndërkombëtar dhe në lidhje me vendet e tjera të cilat e ndryshojnë orën sipas sezoneve të vitit.

Bleona Guraj

Student
AUTHOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar