Kosovë, taksat e automjeteve mbushin arkën e shtetit

Kosovë, taksat e automjeteve mbushin arkën e shtetit

Qytetarët e Kosovës derdhin  mbi 40 milionë euro taksa në  buxhetin e shtetit nga pegesa për regjistrimin e automjeteve. Vetëm një qytetar pagan  për taksa shtetërore 150 euro për të  regjistruar makinën. Sipas Ministrisë së Punëve të Brendshme, në Kosovë janë të regjistruara 272 mijë vetura. Taksat shtetërore që qytetarët i paguajnë sipas përfaqësuesve të

Qytetarët e Kosovës derdhin  mbi 40 milionë euro taksa në  buxhetin e shtetit nga pegesa për regjistrimin e automjeteve.

Vetëm një qytetar pagan  për taksa shtetërore 150 euro për të  regjistruar makinën.

Sipas Ministrisë së Punëve të Brendshme, në Kosovë janë të regjistruara 272 mijë vetura.

Taksat shtetërore që qytetarët i paguajnë sipas përfaqësuesve të kompanive të sigurimeve janë: 25 euro vazhdim libreze, 40 euro taksë rrugore, 10 euro taksë ekologjike, 10 euro taksë komunale, 10 euro ndërrim libreze, 25 euro ndërrim pronari dhe 20 euro për tabela sipas  “Tribuna-së ”.

Në  buxhet derdhen rreth 80-100 milionë  euro në  vit  nga importi i automjeteve, ku sipas Doganave brenda një  viti në  Kosovë  hyjnë  18000-20000 automjete.

/Enkeleda Cami/

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar