TAP, ngrihet grupi ndërministror që do të koordinojë punën

Ndërtimi i gazsjellësit TAP pritet të jetë një mundësi zhvillimi për ekonominë tonë. Për koordinimin e zbatimin e projektit është ngritur Komiteti Ndërministror dhe pritet që për një vit, Shqipëria të ketë masterplanin e saj për gazin. TAP do ti mundësojë Shqipërisë burime energjie dhe do të shërbejë si një rubinet frunizimi për pjesën perendimore

Ndërtimi i gazsjellësit TAP pritet të jetë një mundësi zhvillimi për ekonominë tonë. Për koordinimin e zbatimin e projektit është ngritur Komiteti Ndërministror dhe pritet që për një vit, Shqipëria të ketë masterplanin e saj për gazin. TAP do ti mundësojë Shqipërisë burime energjie dhe do të shërbejë si një rubinet frunizimi për pjesën perendimore e veriore të Europës.

Në ndërtimin e pjesës shqiptare pritet të angazhohen sipërmarrje vendase, e në pikun e punimeve të punësohen mijëra shqiptarë.

E ardhmja e gazit në Shqipëri është shumë e rëndësishme, mbi të gjitha për të diversifikuar burimet e saj. Shqipëria konsiderohet një vend që ka potenciale hidrike, por fatkeqësisht, këto potenciale kanë qenë dhe vulnerabilitet për sigurimin e furnizimit me energji të Shqipërisë.

/Enkeleda Cami/

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar