• Të huajt që kanë zgjedhur Shqipërinë si alternativë jetese

  Të huajt që kanë zgjedhur Shqipërinë si alternativë jetese0

  Dita ditës shoqëria shqiptare po përballet me një problem shumë të mprehtë i cili është emigracioni. Teksa rritet numri i të larguarve nga vendi, zhvillimi i qëndrueshëm i vendit në të ardhmen vihet në pikëpyetje. Në dekadat e fundit, mijëra shqiptarë janë shpërngulur në vende që duket se ofrojnë më shumë mundësi për ta. Duket

  READ MORE
 • Mundësitë që ofron Shqipëria për studentët e huaj

  Mundësitë që ofron Shqipëria për studentët e huaj0

  Shqipëria tashmë një ndër shtetet në zhvillim i jep mundësinë shtetasve të huaj të vazhdojnë studimet në vendin tonë. Nuk janë vetëm studentët shqiptarë që duan të shkollohen jashtë shtetit por ka dhe të huaj që zgjedhin Shqipërinë për tu diplomuar. Sipas Institutit të Statistikave të UNESCO-s në Shqipëri studiojnë rreth 2,705 studentë të huaj

  READ MORE
 • Ekspertë të mjedisit: “TEC-et lundruese” shkaktojnë ndotje në ajër dhe dëmton sezonin turistik

  Ekspertë të mjedisit: “TEC-et lundruese” shkaktojnë ndotje në ajër dhe dëmton sezonin turistik0

  Vlora dhe një pjesë e vendit do furnizohet me energji nga dy anije që do të stacionohen në Triport, në kulmin e sezonit turistik. Zgjedhja e detyruar e qeverisë të “TEC-eve lundruese”  për  shkak të krizës do të prodhojnë deri në 114 MW/H energji elektrike. Pra, thënë ndryshe sa rreth 15 për qind e nevojave

  READ MORE