Ndalohen me ligj pasword-et e lehtë

Fjalëkalimet  “admin” dhe “password” do të jenë të paligjshme për firmat elektronike që do të përdoren në Kaliforni nga 2020.   Shteti ka miratuar një ligj që përcakton standardet më të larta të sigurisë për pajisjet e lidhura me rrjetin e bërë ose të shitur në rajon. Ky ligj kërkon që secilës pajisje  t’i jepet

Fjalëkalimet  “admin” dhe “password” do të jenë të paligjshme për firmat elektronike që do të përdoren në Kaliforni nga 2020.

password

 

Shteti ka miratuar një ligj që përcakton standardet më të larta të sigurisë për pajisjet e lidhura me rrjetin e bërë ose të shitur në rajon. Ky ligj kërkon që secilës pajisje  t’i jepet një fjalëkalim unik. Fjalëkalimet e lehtë për t’u gjendur  kanë ndihmuar që disa sulme kibernetike të përhapen më shpejt dhe  të shkaktojnë më shumë dëm.

Privatësia e Informacionit: Kërkesa e Lidhjeve të Pajisjeve kërkon që prodhuesit e elektronikës të pajisen me prodhimet e tyre me karakteristika “të arsyeshme” të sigurisë. Kjo nënkupton një fjalëkalim unik ose një procedurë fillestare që i detyron përdoruesit të gjenerojnë kodin e tyre kur përdorin pajisjen  për herë të parë.

Projekt-ligji gjithashtu lejon konsumatorët që pësojnë dëm, për të paditur një kompani që  injoron ligjin  për dëmet. Duke shkruar në faqen e lajmeve të teknologjisë, Regjistriuesi Kieren McCarthy tha se ligji ishte “një hap përpara” por gjithashtu një “mundësi masive e humbur”.

Shumë sulme kibernetike të kohëve të fundit kanë përfituar nga fjalëkalimet e paracaktuar dhe të lehtë për t’u menduar në pajisjet që gjenden në miliona shtëpi dhe zyra.

Në fund të vitit 2016, Twitter, Spotify dhe Reddit ishin ndër vendet që u morën jashtë linje nga një sulm që mori avantazhin e fjalëkalimeve të dobëta në shumë pajisje të lidhura me rrjetin duke përfshirë webcams dhe të ashtuquajturat pajisje të zgjuara në shtëpi.

Një virus i njohur si VPN Filter aktualisht është duke synuar routerët në shtëpi dhe besohet se ka infektuar më shumë se 500,000 pajisje.

BBC

Përshtati: /objektiv.al/

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar