Muzeu që do të ndërtohet nga robotë

Studioja arkitekturore “Melike Altınışık” ka zbuluar planet për Muzeun e Shkencës Robotike në Seul, i cili do të ndërtohet duke përdorur teknika robotike të ndërtimit dhe dronë. Robotët do të përdoren për të ndërtuar fasadën metalike të ndërtesës në kryeqytetin e Koresë së Jugut, të cilën Qeveria Metropolitane e Seul do e përdorë për të

Studioja arkitekturore “Melike Altınışık” ka zbuluar planet për Muzeun e Shkencës Robotike në Seul, i cili do të ndërtohet duke përdorur teknika robotike të ndërtimit dhe dronë. Robotët do të përdoren për të ndërtuar fasadën metalike të ndërtesës në kryeqytetin e Koresë së Jugut, të cilën Qeveria Metropolitane e Seul do e përdorë për të edukuar publikun për robotët.

Pjesët e strukturës do të formohen, ngjiten, grumbullohen dhe lustrohen nga robotët. Robotët gjithashtu do të përdoren për të printuar në 3D peizazhin e betonit rreth muzeut. Dronët do të përdoren për matje, inspektimet në vend dhe për të kontrolluar automjetet e ndërtimit robotik. Me përfshirjen e robotëve në ndërtimin e strukturës sferike, Arkitektët e “Melike Altınışık” planifikojnë të shfaqin potencialin e robotëve përpara hapjes së muzeut.

Muzeu i Shkencës Robot do të fillojë ekspozitën e tij të parë duke filluar nga ndërtimi i tij nga robotë. Përdorimi i robotëve për të ndërtuar fasadën e Muzeut të Shkencave Robotike, shtoi studioja e arkitekturës, gjithashtu do të kursente kohë dhe para. Ekspozitat e ndërtimit do të fillojnë në vitin 2020 dhe muzeu i kompletuar do të hapë dyert e veta në vitin 2022.

S. KURTAJ

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar