Mosbetimi i policëve dhe gjyqtarëve, pengesë për Marrëveshjen

Mosbetimi i policëve dhe gjyqtarëve, pengesë për Marrëveshjen

Procedura e betimit të policëve dhe gjyqtarëve serbë është bërë pengesë në zbatimin e Marrëveshjes së Brukselit. Pala serbe po refuzon që pjesëtarët e strukturave që do t`i bashkohen Policisë së Kosovës të bëjnë betimin si dhe të marrin pjesë në procedurat  e tjera të pranimit në këtë polici. Të martën është përgatitur një procedurë

Procedura e betimit të policëve dhe gjyqtarëve serbë është bërë pengesë në zbatimin e Marrëveshjes së Brukselit.

Pala serbe po refuzon që pjesëtarët e strukturave që do t`i bashkohen Policisë së Kosovës të bëjnë betimin si dhe të marrin pjesë në procedurat  e tjera të pranimit në këtë polici.

Të martën është përgatitur një procedurë e trajnimit të këtyre pjesëtarëve në qendrën e trajnimit të Vushtrri, por një gjë e tillë është kundërshtuar në dialogun teknik nga ana e palës serbe.

Gjithashtu Beogradi po refuzon që gjyqtarët që kanë qenë pjesë e gjykatave paralele dhe do të kalojnë në sistemin gjyqësor të Kosovës ta bëjnë betimin.

 

/ Elta Liksenaj / 

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar