Miqtë

Miqtë

Çdo kush ka nevojë për një mik dhe ju gjithmonë e keni patur një të tillë gjithmonë. Miku është definitivisht një person që ju e njihni mirë dhe e trajtoni me afeksion, besim dhe respekt. Me kalimin e viteve, kur ju filloni të rriteni, disa nga shoqëritë tuaja do të ndryshojnë, disa të tjera do

Çdo kush ka nevojë për një mik dhe ju gjithmonë e keni patur një të tillë gjithmonë. Miku është definitivisht një person që ju e njihni mirë dhe e trajtoni me afeksion, besim dhe respekt.

Me kalimin e viteve, kur ju filloni të rriteni, disa nga shoqëritë tuaja do të ndryshojnë, disa të tjera do të ngjiten akoma më lart. Ju mund gjithashtu do të njihni njerëz të rinj, megjithëse, jo të gjithë do të jenë miqtë e t’u të ngushtë.

Ju do të vazhdoni të harxhoni më shumë kohë me ta dhe mbase do të flisni në telefon me ta më gjatë.  Ndryshimet në një lidhej shoqërore janë të natyrshme por, jo shumë të lehta.

Të mbash dhe të bësh miq mund të jetë e vështrië vetëm nëse ti je i turpshëm ose i pasigurtë në vetëvete.  Mënyra më e mirë për të bërë miq është që të marrësh pjesë nëpër aktivitet e shkollës apo në një komunitet ku janë njerëz të tjerë të moshë tënde.

Një mënyrë tjetër për të bërë shokë është që të jeni të dashur dhe ndihmues me njerëzit e tjerë. Flisni me njerëzit,  njihini dhe mundohuni të gjeni diçka të përbashkët me ta.

Presioni i kolegëvë të punës luan një rol shumë të madh në shoqëri.  Nëse dikush është i pambrojtur ndaj këtij fenomi, atëherë maedhënia nuk është e balancuar.

Mbani mend se ju keni të drejtën dhe detyrën që mbroni atë që ju mendoni se është e drejtë. Jini të hapur me  shoqërinë.

Ju keni lirinë të thoni “jo” nëse nuk jani dakort. Nëse jeni të frikësuar se do ti humbisni miqtë për shakak se mbroni atë që ju mendoni se është e drejtë, atëherë jeni në një shoqëri të pastabilizuar. Miqësia e vërtetë i dëgjon dhe respekton mendimet e të tjerëve.

Të qëndrosh në këmbë për veten tuaj, mund të shkaktojë shumë tension në shoqëri por, është ok për aq kohë sa ju keni aftësinë të që mbani në dorë situatën.

Por mbani mend t’i komunikoni idetë tuaja duke respektuar mendimine  miqëve tuaj.  Duke mbështur njëri-tjetërin, edhe nëse nuk jeni dakort, miqësia juaj do të jetë shumë e stabilizuar.

the-hand-of-friendship

Disa këshilla për të mabjtur të fortë një miqësi:

• Jini mbështetës.

• Jini  inkurajuesë.

• Bashkëpunoni.

• Bëni kompromise.

• Jini të vëmendshëm.

• Flisni hapur në lidhje me mosmarrëveshjet.

• Kërkojini falje kur i lëndoni ata.

 

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar