Landfillin i Manzës merret nga një kompani italiane

Ministria e Mjedisit i ka dhënë një firme italiane në menaxhim landfillin e Manzës në qarkun e Durrësit. Landfilli do të merret me përpunimin e 1.9 milionë tonë plehra si dhe prodhimin e energjisë nga biogazi. Tenderi është hapur që në nëntor të vitit 2015 dhe ështën fituar nga kompania italiane në 2015 në bashkëpunim

Ministria e Mjedisit i ka dhënë një firme italiane në menaxhim landfillin e Manzës në qarkun e Durrësit. Landfilli do të merret me përpunimin e 1.9 milionë tonë plehra si dhe prodhimin e energjisë nga biogazi.

Tenderi është hapur që në nëntor të vitit 2015 dhe ështën fituar nga kompania italiane në 2015 në bashkëpunim me një kompani shqiptare e cila ka vetëm 10% të aksioneve. Sipas Shqiptarja.com, procedurat në landfill do të vazhdojnë në gjysmën e dytë të këtij viti, ndërsa punimet në fund të vitit 2015.

Landfilli i Manzës njihet për grumbullimin e plehrave dhe ka qenë në qendër të diskutimeve se kush do ti përpunonte plehrat aty dhe ne cilat kushte. Nuk ka ende të dhëna zyrtare për tenderin e fituar nga firma italiane.

/Donisa Perseku/ 

 

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar