Gjumi i pasditës ndikon tek diabeti

Edhe pse ekspertët kohëve të fundit kanë rekomanduar gjumin e pasditës për të shmangur sëmundjet e zemrës dhe trurit, studimet e reja tregojnë se ka një lidhshmëri të fjetjes pasdite dhe sëmundjes së sheqerit. Personat të cilët rregullisht flenë pas ngrënies së drekës janë më të prirur për të zhvilluar diabetin tip 2. Studiuesit kanë

Edhe pse ekspertët kohëve të fundit kanë rekomanduar gjumin e pasditës për të shmangur sëmundjet e zemrës dhe trurit, studimet e reja tregojnë se ka një lidhshmëri të fjetjes pasdite dhe sëmundjes së sheqerit. Personat të cilët rregullisht flenë pas ngrënies së drekës janë më të prirur për të zhvilluar diabetin tip 2.

Studiuesit kanë vëzhguar afërsisht  afërsisht 16.500 pjesëmarrës, duke vërtetuar se ata që flinin pasdite, ishin të rrezikuar 26% për t’u sëmur nga diabeti tip 2.  Këto rezultate shkençtarët i shpjegojnë me veprimin e disa faktorëve: kohëzgjatja e shkurtëte gjumit të natës, zvogëlimi i aktivitetit trupor, teprica e kilogramëve dhe faktorët gjenetikë.

/Redjon Shtylla/

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar