Fobia përball ushqimeve

Fobia përball ushqimeve

Pothuajse se nga të gjitha qendrat e shëndetin dëgjojmë këshilla sesi të ushqehemi në mënyrë që të marrim vlerat e duhura ushqyese. Vitet e fundit ushqyerja e  shëndetshme është bërë një problem. Marketet janë të mbushur me ushqime të hormonizuara, duke qënë e tillë njerëzit ndihem pak konfuzë se çfarë duhet të përdorin. Psikologjia e

Pothuajse se nga të gjitha qendrat e shëndetin dëgjojmë këshilla sesi të ushqehemi në mënyrë që të marrim vlerat e duhura ushqyese. Vitet e fundit ushqyerja e  shëndetshme është bërë një problem. Marketet janë të mbushur me ushqime të hormonizuara, duke qënë e tillë njerëzit ndihem pak konfuzë se çfarë duhet të përdorin.

Psikologjia e njerëzve është paksa e ngatërruar në lidhje me se çfarë duhet dhe nuk duhet përdorur. Disa besojnë se do ta ruajnë shëndetin e tyre duke konsumuar prodhime organike, kurse disa të tjerë përpiqen të rrinë larg larg produkteve të mishit. Duke qënë kështu ose rritet numri i obezëve ose ka më shumë bulimikë.

E vetmja rrugë shpëtuese është të mos llogarisni çdo gjë që konsumoni. Le të jenë llogaritë tuaja me masë. Nëse keni mundësi për të konsumuar produkte shtëpiake përdorini ato, nëse jo përdorni prodhime marketi, por jo në masë të madhe.

Kujdesuni për ushqimet, por jo deri në ektremitet . Askush nuk duhet të konsumoj më frikën se kjo do t’ı çoj në sëmundje apo vdekje.

/Rabihana Halili/

 

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar