Cani: Ja si do të rritet çmimi i energjisë

Qveria ka gjetur zgjidhjen përfundimtare për rritjen e çmimit të energjis. Sipas saj nuk do të ketë më fashë deri 300 kwh. Sipas ministrit tw Financave në këtë formë po mendohet për kompesimin e të varfërve. Nga Uashingtoni, ku po diskuton me FMN , ministry i Financave, Cani shprehet se do të hiqet fasha e

Qveria ka gjetur zgjidhjen përfundimtare për rritjen e çmimit të energjis. Sipas saj nuk do të ketë më fashë deri 300 kwh. Sipas ministrit tw Financave në këtë formë po mendohet për kompesimin e të varfërve.

Nga Uashingtoni, ku po diskuton me FMN , ministry i Financave, Cani shprehet se do të hiqet fasha e 300 kilovatëve të parë, e cila ka një çmim të ulët. Në një intervistë të dhënë për “Monitor” Cani ka sqaruar debatin me Fondin për taksat dhe buxhetin e ri për vitin 2014, ku duket se problem i energjisë po mban pend marrëveshjen e radhës me FMN.

Çmimi i energjisë

Deri më tani çmimi i energjisë për qytetarët ka qenë i diferencuar, ndërkohë që tashmë do të rritet për të gjithë. Përkatësisht për 300 kilovatët e parë çmimi është 7.7 lekë/kwh, ndërkohë që energjia e konsumuar mbi këtë sasi ka çmimin 13.5 lekë/kwh. Në lidhje me rritjen e çmimit të dritave Cani përgjigjet se kjo është një çështje e mbyllur dhe nuk ka një axhendë diskutimi për të.

/Objektiv.al/

 

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar