BB: Fonde për shëndetin e femrave dhe fëmijëve

BB: Fonde për shëndetin e femrave dhe fëmijëve

Banka Botërore ka vendosur që gjatë dy viteve të ardhshme të shpenzoj 700 milionë dollarë, që do të shkojnë për shëndetin e femrave dhe fëmijëve në vendet e varfëra. Presidenti i bankës, Jim Yong Kim, ka deklaruar se ky fond do t’i  vijë në ndihmë vendeve në zhvillim, që të plotësojnë synimet e paraqitura në

Banka Botërore ka vendosur që gjatë dy viteve të ardhshme të shpenzoj 700 milionë dollarë, që do të shkojnë për shëndetin e femrave dhe fëmijëve në vendet e varfëra.

Presidenti i bankës, Jim Yong Kim, ka deklaruar se ky fond do t’i  vijë në ndihmë vendeve në zhvillim, që të plotësojnë synimet e paraqitura në Zhvillimin e Mileniumit të Kombeve të Bashkuara.

Kushtet për reduktimin e varfërisë dhe urisë, përmirësimin e arsimit, shëndetësisë dhe të kujdesit mjekësor, në vendet më të varfëra të botës janë vendosur që në vitin 2000.

/Sonila Qazimi/

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar