Author's Posts

 • “Koha shtesë” që na jep shkrimtari Durim Taçi

  “Koha shtesë” që na jep shkrimtari Durim Taçi0

  Subjetki i një “Kohesh shtesë” “Kam filluar të jetoj pa fitore e pa humbje”, kështu shprehet në një intervistë autori i romanit “Extra Time”, shkrimtari dhe gazetari Durim Taçi. Një roman i cili lidhet në mënyrë të pashmangshme me sportin. Pikërisht ngaqë në sport, kur asnjë nga skuadrat nuk ia ka dalë t​​ë fitojë, e

  READ MORE
 • Si u bë fustani i bardhë simbol i martesës

  Si u bë fustani i bardhë simbol i martesës0

  Mbretëresha Victoria vendosi dy tendenca të forta të modës gjatë jetës së saj: e zezë e thellë për zi dhe veshjet e bardha të nusërisë.  (Megjithëse e zeza ishte veshur në botën perëndimore për zi që nga koha romake, Mbretëresha Victoria e ngriti atë në një nivel tjetër )  Para saj, nuset mbretërore mbanin veshje

  READ MORE
 • Studentët e Drejtësisë organizojnë “Gjyqin Simulues”

  Studentët e Drejtësisë organizojnë “Gjyqin Simulues”0

  Në kuadër të lëndës “Politikat Penale”, studentët e vitit të dytë të programit Master i Shkencave në Drejtësi – profili e Drejtë Penale organizuan gjyqin simulues me objekt shqyrtimin e kërkesës penale në ngarkim të të pandehurve për kryerjen e veprave penale: “Vrasje me paramendim”; “Mbajtja pa leje e armëve, armëve shpërthyese dhe municionit”; “Pastrimi

  READ MORE
 • Zbulohet skulptura 9000 vjecare në shkretëtirën e Jordanisë

  Zbulohet skulptura 9000 vjecare në shkretëtirën e Jordanisë0

  Një zbulim i madhë arkeologjik ka ndodhur në shkretëtirën juglindore të Jordanisë. Skulptura e zbuluar është 9000 vjecare dhe është një kompleks neolitik me gëdhendje guri. Nga konferenca për shtyp e ditës së marte,  Ministria Jordaneze e Turizmit tregojnë se ky zbulim u krye nga arkeolog jordanezë dhe francezë. Ky zbulim u bë në tetor

  READ MORE