Rrobotët të frymëzuar nga insektet

Frymëzuar nga sytë e insekteve, materialet e reja me karakteristika të jashtëzakonshme optike janë shtypur në 3D. Antena të aftë për të filtruar frekuenca të caktuara elektromagnetike, reflektues parabolë që thithin dhe transmetojnë frekuenca të caktuara dhe shumë aplikacione të tjera për materialet e reja 3D të printuara të zhvilluara nga Universiteti Tufts. Duke u

Frymëzuar nga sytë e insekteve, materialet e reja me karakteristika të jashtëzakonshme optike janë shtypur në 3D. Antena të aftë për të filtruar frekuenca të caktuara elektromagnetike, reflektues parabolë që thithin dhe transmetojnë frekuenca të caktuara dhe shumë aplikacione të tjera për materialet e reja 3D të printuara të zhvilluara nga Universiteti Tufts. Duke u frymëzuar nga sytë e komplikuar të molave, ishte e mundur të zhvillohej një pajisje hemisferike e aftë për të absorbuar sinjale elektromagnetike nga çdo drejtim vetëm në sekuenca të caktuara. Duke shfrytëzuar forma komplekse gjeometrike, të krijuara me një kombinim të printimit 3D, mikro-prerjeve dhe veshjeve metalike, të përsëritura në një shkallë mikroskopike – më e ulët se gjatësia e valës së rrezatimeve të ndryshme elektromagnetike që duam të përdorim – ishte e mundur të rritet kapaciteti i materialet e përdorura më parë duke zvogëluar madhësinë e saj. Kjo teknologji mund të gjejë aplikacione në shumë fusha në të ardhmen, si sensorët më të saktë dhe kompaktë për diagnozën mjekësore, antenat e telekomunikacionit dhe pajisjet për matjet optike, të tilla si spektrografët portativë.

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar