Rivazhdon nisma e studentȅve ” Njȅ libȅr mȅ shumȅ pȅr Preshevȅn”

      ” Kjo ȅshtȅ  dhurata tyre makina qȅ kemi nevojȅ “   Pȅr studentȅt e  Kolegjit Universitar Bedȅr muaji Janar i kȅtij viti , si shumȅ fushata tȅ tjera sensibilizuese rifillon me nismȅn “Njȅ libȅr mȅ shumȅ pȅr Preshevȅn” . Dhuro Libra  , Dhuro Jetȅ. Ndȅrmirret  si  fillim nga studentȅt e Departamentit tȅ Shkencave tȅ Komunikimit,

      ” Kjo ȅshtȅ  dhurata tyre makina qȅ kemi nevojȅ “

 

Fotografia e Një libër më shumë për Preshevën

Pȅr studentȅt e  Kolegjit Universitar Bedȅr muaji Janar i kȅtij viti , si shumȅ fushata tȅ tjera sensibilizuese rifillon me nismȅn “Njȅ libȅr mȅ shumȅ pȅr Preshevȅn” . Dhuro Libra  , Dhuro Jetȅ.

Ndȅrmirret  si  fillim nga studentȅt e Departamentit tȅ Shkencave tȅ Komunikimit, e mȅ pas duke mirȅpritur tȅ gjithȅ qȅ dȅshirojnȅ tȅ bȅhen pjesȅ e saj. Qȅllimi i studentȅve ȅshtȅ qȅ tȅ solidarizohen sa mȅ shumȅ tȅ gjithȅ tȅ bashkohen nȅ kȅtȅ  nismȅ pȅr tȅ ndihmuar sadopak  nȅ arsim,dije pȅr nxȅnȅsit e shkollȅs 8-vjeҫare dhe atȅ tȅ Mesme me libra jashtȅshkollorȅ , tekste , dhe mjete tȅ tjera tȅ dobishme .

Pikȅrisht pȅr kȅtȅ qytet Shqiptar nȅ Serbi, por qȅ ndodhet nȅ Jug-Lindje tȅ Kosovȅs ,  nxȅnȅsit bȅjnȅ thirrje me qȅllim  qȅ njȅ dorȅ e zgjatur sadopak prej gjithsecilit  tu vijmȅ  nȅ ndihmȅ me kȅto kontribute. Shihet qȅ nga dita e nismȅs dhe nȅ vazhdim janȅ bashkuar dhe shumȅ tȅ tjerȅ, pȅr tȅ kontribuar pȅr tekste nȅ gjuhȅn Shqipe .  Qȅ nȅ Komunȅn e qytetit janȅ me popullci shumicȅ Shqiptare. Por jo vetȅm mungesa e teksteve  por edhe nxȅnȅsit janȅ larguar  nga Presheva si pasojȅ e diskriminimit dhe tȅ kushteve tȅ vȅshtira tȅ jetesȅs ku  janȅ motiv i largimit tȅ tyre.

Tekstet nȅ  gjuhȅn Shqipe janȅ  shumȅ mȅ tepȅr se njȅ ndihmȅ ato pȅr nxȅnȅsit janȅ pjesȅ e nevojshme pȅr  formimin,edukimin dijen dhe  njohjen nȅ gjuhȅn mȅmȅ Shqipe. Mȅsimdhȅnja e mȅsuesve ȅshtȅ tepȅr e vȅshtirȅ dhe    delikate pasi mungojnȅ tekstet por ato nuk ndalen duke shpjeguar dhe diktuar . Kjo si fakt i njȅ mosmarrȅveshje se duhet apo jo tekste tȅ tilla tȅ ekzistojnȅ. Dhe nȅse do tȅ shkruhen ҫfarȅ do tȅ pȅrmbajnȅ si shembull kryesorȅ janȅ librat si historia,  gjeografia dhe lȅndȅ qȅ prekin dhe trajtojnȅ  pjesȅ tȅ Shqipȅrisȅ. Por nuk ndalen thjesht me Librat por Universiteti Ofroi po gjithashtu dhe  tre Bursa pȅr  nxȅnȅsit e Shkollȅs sȅ Mesme qȅ kanȅ rezultate tȅ larta por me pamundȅsi ekonomike.

Nisma ȅshtȅ mbȅshtetur nga shumȅ pȅrfaqȅsues sȅ fushave tȅ ndryshme dhe disa prej tyre janȅ Rektori i Universitetit Bedȅr Prof.Dr. Ferdinand Gjana. Njȅ ndȅr Blogerȅt mȅ tȅ rendȅsishȅm nȅ vendin tonȅ  Olti Curri, Valon Gashi , zv/ministri i Ministrisȅ sȅ Arsimit , Sporteve dhe Rinisȅ ,   Shpati Kolgega.Kryetari i Komunȅs sȅ Preshevȅs Shqipȅrim Arifi. Si dhe gjithȅ stafi akademik i gjendshȅm dhe bashkȅpunues i gjithkohȅshȅm pȅr kȅtȅ fushatȅ sensibilizuese si Edlira Mali,  Agron Tufa , Erlis Ҫela,Ramadan Ҫipuri, si dhe shumȅ tȅ tjerȅ sȅ bashku  me studentȅ tȅ degȅve tȅ ndryshme . Por jo  vetȅm si pȅrkrahje dhe bashkȅpunim shtojmȅ  dhe me 100 libra tȅ dhuruara nga biblioteka e Kryetarit tȅ Komunitetit Mysliman Skȅnder Bruҫaj.

Kjo nismë  prej tyre është një formë e ushqyerjes dhe motivimit për dijen dhe bashkëpunimin midis Bashkëatdhetarëve , që gjenden në kushte  të vështira dhe pamundësi për një arsimim në Gjuhën Shqipe.

Përgatiti:F.B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar