MЁSUES DHE NXЁNЁS FESTOJNЁ PLOT DINJITET PЁRTEJ KUSHTEVE 7 MARSIN

Shkollat e qyteteve dhe ato  periferike festojnë!   Përtej  thjesht një date, dite  apo një feste! 7 Marsi është përtej një dite festive . Në çdo ditë është sacrificë,  përballje,  dhe bashkëpunim në edukimin me ose në pamundësi  tek nxënësit e tyre.  Ata që gjithmonë i shohim të gjindshëm përtej datës simbolike 7 Mars .

Shkollat e qyteteve dhe ato  periferike festojnë!

28876659_568833470160504_344796580_o

 

Përtej  thjesht një date, dite  apo një feste!

7 Marsi është përtej një dite festive . Në çdo ditë është sacrificë,  përballje,  dhe bashkëpunim në edukimin me ose në pamundësi  tek nxënësit e tyre.  Ata që gjithmonë i shohim të gjindshëm përtej datës simbolike 7 Mars . Mes sfidash  se ku apo si gjendet standardi që përcjellin orët  e mësimdhënjes , mësuesit  sndalen së ushqyeri nxënësit  pafund. Jo !  Asnjë dhuratë nuk mund të përcillet  shpesh në kritikë si një “ qyl” që sikurse  paragjykohet ose në sipërfaqe konceptohet si e tillë. Asgjë nuk mund ta shpaguajë dijen , kulturën dhe palodhshmërinë e tyre. E kush mund të thotë se ka çmim më të vyeshëm që na falet siç mësuesit na mësojnë hapat e parë se si ne të vazhdojmë më pas ecjen drejt njohurive në udhën e gjatë që quhet jetë .

Sot festohet po njejtё dhe nё zonat periferike tё vendit tonё ku mёsuesit spikasin burim tё pakushtёzuar profesional të dijes dhe kulturës . Reflektuesit e  përkrahjes dhe  formimit të brezave me rradhë , sido qofshin kushtet që gjenden,  vazhdojnë me shpresën dhe edukimin e brezave të rinj se nga çdo brez që përcjellin përgjatë  jetës, janë ata që  asnjëherë  nuk kushtëzohen për të rrezatuar njohuri, dashuri dhe mbështetje.  Përtej më të mirës ngulmojnë me besim se më mire do gjenden , në ambjentet ku së bashku me nxënësit kalojnë pjesë të jetëve të tyre.  Ndër  vite  , Shkolla 9- Vjeçare Hamallaj  ndodhet ndoshta jo në kushtet më të mira,  apo ato që do ishin të kënaqur mësues dhe nxënës , por përtej kritikave dhe pakënajqësive  ata e kryejnë misionin e tyre fisnik të mësimdhënjes ashtu sikurse të gjendeshin në ambjentet më të mira.

Sepse  kjo do të thotë mësues. Të tillë janë gatuar dhe pasqyruar në vendin tonë mësuesit . Kjo do të thotë se mësuesit janë  burimi I forcës dhe  përpjekjes se me kurajo , punë dhe bashkim më mire do jetë si infrastruktura, konstrukturimi I ambjenteve,  sallat e laboratorit ato Teknologjike dhe sportive,  artistike dhe  të aktiviteteve kulturore. Jo nuk mungonin po aq sa dhe mungonin me dëshirën dhe mundësinë se  brezi vijues do ti gëzojë më pas .  Dhe aty sikundër në çdo vend ku dhurohet mësimdhënje nuk mungoi organizimi festiv .

Aty nxënësve ju shkëlqenin sytë nga gëzimi me emocjon  ku dhe organizohen në parapërgatitjen e tyre  për të zhvilluar aktivitetin në përurim të pishtarëve të  dijes siç janë   mësuesit  tanë. Nxënësit  përcillnin vargje të arta të Poetëve Atdhetarë,  gjendeshin të veshur  me veshje popullore të krahinave të ndryshme dhe  ndiqnin orët me vallet të traditës po Shqiptare. Ndodh ndër minutat  e kësaj dite festive një sërë aktivitetesh,

motivimit, integrimit të nxënësve midis kulturave të njëri-tjetrit dhe vetë mësuesve dhe përballjes me dinjitet të realitetit sido qoftë ai , shpesh jo i zgjedhur  , por që përzgjidhet bashkëpunimi ,  forca dhe  hareja,   që së bashku mbahen, vazhdojnë dhe rriten   përms librit, dijes dhe kulturës se e vlersojnë atë që kanë  dhe misioni dinjitoz i mësuesit përballet me gjithçka rrethanash, kushtesh për të mos u kursyer për të dhënë dije tek nxënësit e tyre. Përtej 7 Marsit.

Mësuesit  të gëzojnë duke u gjendur çdo ditë e më mire , në ambjentet ku pasurojnë  nxënësit e tyre me dije . Përtej 7 Marsit por çdo ditë gëzofshin  në çdo cep të shqipërisë  ata që janë ushqyesit, formuesit dhe udhërrëfyesit e brezave të gjerë  të gjeneratave me rradhë.

 

 

 

 

Përgatiti:F. BUSHI

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar