Kartat SIM mund të infektohen lehtësisht

Kartat SIM mund të infektohen lehtësisht

Miliona telefonë celularë  mund të jenë në rrezik nga hakerat. Analistët e sigurisë ishin në gjendje të shkarkonin viruse në kartat SIM vetëm duke dërguar një tekst të shkurtër. Duke dërguar një tekst që përmban një kod binarë të projektuar hakerat janë në gjendje të gënjejnë dhe ti bëjnë kartat SIM përdorues të operatorëve jo

Miliona telefonë celularë  mund të jenë në rrezik nga hakerat. Analistët e sigurisë ishin në gjendje të shkarkonin viruse në kartat SIM vetëm duke dërguar një tekst të shkurtër. Duke dërguar një tekst që përmban një kod binarë të projektuar hakerat janë në gjendje të gënjejnë dhe ti bëjnë kartat SIM përdorues të operatorëve jo zyrtarë.

Me anë të këtyre aftësive hakerat mund të hyjnë në sistemin e celularëve. Kjo lejon shumë lehtë që kartat SIM të klonohen, përfshirë edhe identitetin e tyre ne celular si dhe te dhënat e pagesave të ruajtura në kartë.

Ekspertë të sigurisë po bëjnë hulumtime mbi sigurinë e kartave SIM. Ata sugjerojnë përdorimin e kartave të prodhuara mbi një siguri më të lartë dhe ndërrimin e kartave të vjetra me të reja. Kjo do bëjë që numri i kartave SIM të infektuara të jetë më i ulët.

/Ejup Lila/

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar