Investitorët e huaj të interesuar për Shqipërinë

Investitorët e huaj të interesuar për Shqipërinë

Sipas saj kriza globale, që ka përfshirë prej vitesh vendet e zhvilluara të BE dhe sidomos vendet fqinj si Italia dhe Greqia, përveç problematikës shqetësuese paraqet edhe mundësi të mira përfitimi për ekonomitë në zhvillim sikurse është dhe Shqipëria. Në raportin krahasimor të 5 mujorit të vitit 2013 me periudhën përkatëse të vitit paraardhës të

Sipas saj kriza globale, që ka përfshirë prej vitesh vendet e zhvilluara të BE dhe sidomos vendet fqinj si Italia dhe Greqia, përveç problematikës shqetësuese paraqet edhe mundësi të mira përfitimi për ekonomitë në zhvillim sikurse është dhe Shqipëria.

Në raportin krahasimor të 5 mujorit të vitit 2013 me periudhën përkatëse të vitit paraardhës të kryer nga Qendra e Studimeve të Konfindustrise rezulton, se kemi një rritje prej 2-3 herë të kërkesave nga bizneset e huaja për të investuar në Shqipëri.

Ndër shkaqet e interesit në rritje të investimeve të huaja për në Shqipëri janë: 1- plotësimi dhe mbyllja e tregjeve të vendeve të BE nga kriza financiare globale, 2-tërheqja nga sistemi fiskal favorizues me taksa të ulta, 3-sistemi konkurues i pagave dhe zmadhimi i tregut të Shqipërisë drejt Kosovës, Maqedonisë, Malit të Zi, etj. si pasojë e investimeve të rëndësishme në infrastrukturën rrugore dhe portuale, 4 -perspektiva e përfshirjes së Shqipërisë në projektet e linjave ndërkombëtare të gazit, energjisë, infrastrukturës.

/Erilda Sulika/

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar