Gjendet piktura e famshme e Chagall e vjedhur 30 vite mȅ parȅ nȅ New York

                          Një pikturë e Marc Chagall e vjedhur në New York 30 vjet më parë është gjetur nga Fbi dhe do t’i kthehet trashëgimtarëve. Piktura, e titulluar ‘Otello dhe Desdemona’, është mbajtur e fshehur për vite në një depo të Marylan. Kȅshtu qȅ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Një pikturë e Marc Chagall e vjedhur në New York 30 vjet më parë është gjetur nga Fbi dhe do t’i kthehet trashëgimtarëve. Piktura, e titulluar ‘Otello dhe Desdemona’, është mbajtur e fshehur për vite në një depo të Marylan.

Kȅshtu qȅ poseiduesi i saj nuk ka pasur kurrȅ mundȅsinȅ ta varȅ nȅ murȅ . Ai u pȅrpoq qȅ vitin e kaluar me kȅshillȅn e njȅ galerie pȅr ta shitur , por nuk arriti dot dhe ja dorȅzoi pikturȅn Fbi- sȅ . Piktura ishte blerȅ nga njȅ ҫift , Hellers , nȅ vitet njȅzet dhe u  vodh nga apartamenti i tyre nȅ 1988,  atȅherȅ ata 80 vjeҫarȅ nȅ Manhatan ,  nȅ Upper East Side

Pasi ishin kthyer nga pushimet vjetore prej dy muajsh nga Aspen , nȅ Colorado , ҫifti e kishin gjetur apartamentin bosh nga pikturat dhe bizhuteritȅ, tapetet, tȅ gjitha me njȅ vlerȅ rreth 600 000 dollarȅ .

Hetimi zbuloi qȅ kishte qenȅ njȅ punȅtor qȅ kishte marrȅ ` Otellon dhe Desdemonen` . Nȅ njȅ ankand tȅ 1974 piktura ishte vlerȅsuar me njȅ vlerȅ nga 50. 000 nȅ 65 000 dollarȅ . Trashȅgimtarȅt e pikturȅs kanȅ thȅnȅ qȅ do ta shesin dhe do tȅ shlyejnȅ siguracionin , ndȅrsa pjesȅn qȅ metet do ja japin organizatave jofitimprurȅse.

                                                                                                                                                               Pȅrgatiti : F. Bushi

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar