Studimet më të reja kanë treguar që djathi zvogëlon rrezikun e shfaqjes së diabetit te tipit 2, i cili më së shpeshti lidhet me peshën e tepruar trupore. Rezultatet kanë treguar që ata te cilët hanë djathë kanë 12% më pak shanse për t’u sëmurë nga diabeti. Studiuesit theksojnë se jo te gjitha produktet e
Studimet më të reja kanë treguar që djathi zvogëlon rrezikun e shfaqjes së diabetit te tipit 2, i cili më së shpeshti lidhet me peshën e tepruar trupore. Rezultatet kanë treguar që ata te cilët hanë djathë kanë 12% më pak shanse për t’u sëmurë nga diabeti.
Studiuesit theksojnë se jo te gjitha produktet e qumeshtit kanë nje efekt te tille. Ata besojnë se djathi ka nje efekt te tillë si pasojë e procesit te fermentimit. Sigurisht, duhet të theksohet se si pasojë e peshës së madhe rriten shanset e shfaqjes së diabetit.
/Sonila Duka/
Lini Komentin tuaj
Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *