• iPhone X ka probleme me ekranin0

  Apple  pranon qe iPhone X ka probleme me ekranin, dhe u ofron klientëve riparime. Kompania shprehet se në disa pajisje ekrani nuk përgjigjet ose reagon me ndërprerje kur preket dhe në raste të tjera mund të reagojë edhe pse nuk është prekur.Problemet mund të lindin për shkak të një komponenti që mund të dështojë në

  READ MORE
 • Google çbllokon firmat e pajisjeve Android0

  Google po i heq kufizimet që u imponohen prodhuesve të pajisjeve Android, pas një përplasjeje me BE. Google është duke i dhënë fund ndalimit të prodhuesve që kanë një linjë që përfshin tableta dhe telefona të mundësuar nga versionet alternative të sistemit operativ, si dhe ato që shfaqin aplikacionet e Google dhe Play Store. Gjithashtu

  READ MORE
 • Ndalohen me ligj pasword-et e lehtë0

  Fjalëkalimet  “admin” dhe “password” do të jenë të paligjshme për firmat elektronike që do të përdoren në Kaliforni nga 2020.   Shteti ka miratuar një ligj që përcakton standardet më të larta të sigurisë për pajisjet e lidhura me rrjetin e bërë ose të shitur në rajon. Ky ligj kërkon që secilës pajisje  t’i jepet

  READ MORE
 • Sulm kibernetik te Apple dhe Amazon0

    Një raport që pretendonte se Apple dhe Amazon kishin të dhëna të vjedhura nga spiunët kinezë, janë kundërshtuar fort nga të dy firmat e teknologjisë. Apple dhe Amazon i janë përgjigjur publikisht pretendimeve të bëra nga Bloomberg Businessweek që përshkruan sulmin kibernetik. “Nuk ka të vërteta për këto pretendime,” thotë deklarata e Apple. Qendra

  READ MORE
 • Google ngre çmimin e TV YouTube, shton sportin0

  Google po rrit çmimin e shërbimit të saj të YouTube TV në internet për klientët e rinj pasi shton kanale nga kompania “Time Ëarner Inc” (TËX.N) Turner, National Basketball League dhe Major League Baseball tha të mërkurën. Më pak se një vit pas lançimit të YouTube TV, kompania po rrit çmimet e saj në 40

  READ MORE
 • Intel: ndaloni instalimin e “update” të çipave0

  Zonat e programeve të lëshuara për të rregulluar mangësitë serioze të sigurisë në çipat e Intelit nuk duhet të aplikohen më, tha kompania. Risitë e sjella nëpërmjet “update” u përpoqën të trajtonin të metat e quajtur Meltdown dhe Specter që, nëse shfrytëzohen, mund të ekspozojnë të dhëna të rëndësishme . Shumë prej përdoruesve raportuan se

  READ MORE