• “Izeti – Portret një miku” ese nga poeti Valery Petrov0

    “Izeti – Portret një miku” ese nga poeti Valery Petrov Ese nga poeti bullgar Valeri Petrov për kolegun e tij boshnjak Izet Sarajliç Më lejoni të paralajmëroj lexuesin për një gabimi të mundshëm. Fotografia, të cilën e shihni, nuk është ajo e shkrimtarit të kësaj eseje, por e njeriut për të cilin është shkruar kjo

    READ MORE
  • Një Amerikan në Belsh0

    Është një ditë e ngrohtë në Belsh, gjatë një kohe të ftohtë të vitit. Era është e freskët dhe godet lëkurën e zhveshur që nuk mbulohet nga shtresa xhaketash. Shoh rreth meje të njëjtët njerëz që kam parë që kur isha fëmijë; familje, miq dhe vendas që i kam njohur prej nga adoleshenca, por asnjëherë

    READ MORE