• Popullsia e Shqipërisë tkurret me 2.7 milionë banorë në vitin 2021

    Popullsia e Shqipërisë tkurret me 2.7 milionë banorë në vitin 20210

    Gjatë vitit 2021, plakja e popullsisë, ritmet e larta të emigracionit dhe pasojat e Covid-19 në shëndetin e popullatës kanë sjellë rënien e banorëve. Sipas raportit të Institutit të Statistikave, popullsia e Shqipërisë më 1 janar 2022 ka pësuar një rënie me 1.3% krahasuar me 1 janar 2021. Pesë vite radhazi Shqipëria po përballet me

    READ MORE