• Mes kujtimeve dhe harresës së romanit të parë të shkrimtarit Suad Arilla

  Mes kujtimeve dhe harresës së romanit të parë të shkrimtarit Suad Arilla0

  Mes kujtimeve dhe harresës së romanit të parë të shkrimtarit Suad Arilla (Reflektime) Nga Alban Tufa Ka disa shkrimtarë të rinj, rreth të tridhjetave, të cilët veç prozës së shkurtër kanë tentuar të çajnë edhe në prozën e gjatë. I kam lexuar disa prej tyre. Edhe pse krahasimi mund të duket i pavend, Suad Arilla,

  READ MORE
 • “PËR POEZINË NUK DUHET HESHTUR”

  “PËR POEZINË NUK DUHET HESHTUR”0

  Refleksione mbi vëllimin poetik “Të gjithë do ta dinë dhe do të heshtin” të poetit Meti Disha Nga Alban Tufa Të rinjtë, janë shuma e asaj force që mblidhet nga demonstrimi për t’u kuptuar dhe mandej për t’u pranuar në shoqëri. Pas çdo tentative për me mbërri diku, për me qenë dikush, përballen me vetveten:

  READ MORE
 • Profesionet që as nuk e dinit që kanë ekzistuar0

  Çdo vit shikojmë profesione të reja që futen në treg kjo për shkak të progresit të vazhdueshëm ekonomik dhe teknologjik. Por ky progres ka bërë që edhe disa prej profesioneve të vjetra të zhduken plotësisht. Më poshtë do të shikoni disa profesione të çuditshme që as nuk i kishitmendur që ekzistonin, 1.Mbledhësit e birilave të

  READ MORE
 • Qen apo mace, cila kafshë është e duhura0

  Qeni kafsha ideale për në shtëpi, Ja arsyeja pse kur na pyesin për preferencat tona në lidhje me kafshët shtëpiake disa preferojmë qentë disa të tjerë macet, por cila është ideale për shtëpi? Një grup studiuesish kanë bërë teste të ndryshme për të parë se cila prej dy kafshëve ka dashuri më të madhe ndaj

  READ MORE
 • Univesiteti Bedër, abonim të plotë në JSTOR0

  Komuniteti i Bedër do të ketë mundësinë e plotë të eksplorimit të një game të gjerë të përmbajtjes studimore përmes kësaj platforme të fuqishme kërkimore dhe mësimore. JSTOR bashkëpunon me komunitetin akademik për të ndihmuar bibliotekat të lidhin studentët dhe kërkuesit shkencorë nga mbarë bota, duke ulur kostot dhe kohën e aksesimit, si dhe të

  READ MORE
 • BUZË TË NGRIRA NË GAZ0

                                RAHIM OMBASHI Reportazh nga Viena dhe Bratislava Biletat me çmim të lirë i kishim rezervuar qysh në maj, por një email me agjencinë e fluturimit në datën 22 korrik 2019, e hënë, na siguroi që gjithçka ishte gati; ndërkohë Genti vijoi të merrte mendime për hartimin e planit të vizitës studimore. Detyra e sekretarit

  READ MORE