• Si mund të shkojnë refugjatët ukrainas në Mbretërinë e Bashkuar?

  Si mund të shkojnë refugjatët ukrainas në Mbretërinë e Bashkuar?0

  Qeveria Britanike njoftoi se do ta bëjë më të lehtë udhëtimin për refugjatët ukrainas që të shkojnë në Mbretërinë e Bashkuar, nëpërmjet dy skemave të vizave. Skema e parë është viza familjare, e cila vlen për ukrainasit që kanë një anëtar të familjes në MB. Ai anëtar i familjes duhet të ketë shtetësinë britanike, leje

  READ MORE
 • Rusët hipin në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës me ngjyra ukrainase

  Rusët hipin në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës me ngjyra ukrainase0

  Kozmonautët rusë kanë mbërritur në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës të veshur me ngjyra ukrainase dhe bënë që të duket një deklaratë që kundërshton pushtimin. Ata u pritën ngrohtësisht në bord, duke u përshëndetur me ekuipazhin e tyre amerikan, rus dhe gjerman. Kozmonautët rusë Denis Matveyev, Oleg Artemyev dhe Sergey Korsakov u ankoruan në ISS pas

  READ MORE
 • Zelensky u kërkon zyrtarëve të lartë rusë të largohen

  Zelensky u kërkon zyrtarëve të lartë rusë të largohen0

  Presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelensky u ka bërë thirrje direkte zyrtarëve të lartë rusë dhe figurave të medias që të japin dorëheqjen nga postet e tyre dhe të mbajnë qëndrim kundër pushtimit të vendit të tij. Duke folur gjatë fjalimit të natës nga Kievi, Zelensky iu drejtua drejtpërdrejtë “të gjithë zyrtarëve të Federatës Ruse”. “Nëse

  READ MORE