• Raporti i BERZH: Rritja ekonomike në rënie me 3.3%

  Raporti i BERZH: Rritja ekonomike në rënie me 3.3%0

  Si çdo vend tjetër, dhe Shqipëria përjeton pasoja të rënda ekonomike si pasojë e luftës së Ukrainës. Sipas raportit të Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim, niveli i zhvillimit ekonomik për dy vitet e fundit pritet të ngadalësohet. Për vitin aktual, pritet një rritje nga 3.3%, nga 3.7% që ka qenë parashikimi paraardhës së këtij

  READ MORE
 • Ndikmi i luftës Rusi-Ukrainë në ekonominë Shqiptare

  Ndikmi i luftës Rusi-Ukrainë në ekonominë Shqiptare0

  Ekonomia e Shqipërisë  pësoi  goditje direkte dhe indirekte nga sulmet e Rusisë me Ukrainën.  Çmimet e karburanteve dhe miellit u rriten, pasi vendi importon nga Rusia 47% të nevojave të saj vjetore për drithë dhe 12% të naftës.  Pasojat indirekte do të vijë nga rritja e përgjithshme e çmimeve të ushqimeve dhe energjisë dhe ndikimet

  READ MORE