• Rritja ekstreme e çmimit të naftës

  Rritja ekstreme e çmimit të naftës0

  INSTAT tregon se çmimi i naftës ishte rreth 170 lekë për litër.  Në total, konsumi në vlerë (sasia x çmimi për litër) vitin e kaluar vlerësohet në rreth 102 miliardë (840 milionë euro), sipas vlerësimeve të Monitor. Këtë vit, nëse çmimet mbeten në këto nivele, për të njëjtat sasi prej rreth 600 mijë tonë, konsumatorët

  READ MORE
 • Rusia kërcënon furnizimin me gaz të Evropës nëse Perëndimi ndalon importet e energjisë

  Rusia kërcënon furnizimin me gaz të Evropës nëse Perëndimi ndalon importet e energjisë0

  Rusia ka kërcënuar të mbyllë një tubacion të madh gazi për në Gjermani dhe ka paralajmëruar për çmimet prej 300 dollarësh të naftës nëse Perëndimi vazhdon me ndalimin e eksporteve të tij të energjisë. “Është absolutisht e qartë se një refuzim i naftës ruse do të çonte në pasoja katastrofike për tregun global”, tha zëvendëskryeministri

  READ MORE
 • Bombardimet ruse tronditin tregun e naftës

  Bombardimet ruse tronditin tregun e naftës0

  Çmimet e naftës së papërpunuar kanë arritur në mbi 100 dollarë për fuçi, nivele që nuk janë parë nga shtatori i vitit 2014, shoqëruar me frikën se mund të ketë ndërprerje të furnizimeve, nëse sanksionet e Perëndimit prekin eksportet ruse, shkruan Forbes. Shtrenjtim me gati 10 për qind kanë pësuar edhe tregjet e energjisë elektrike

  READ MORE
 • Luhatje në çmimin e naftë. Takim i tensionuar SHBA-Kinë

  Luhatje në çmimin e naftë. Takim i tensionuar SHBA-Kinë0

  Nafta vazhdon të mbetet një nga temat më të dikutuara gjatë javës, e lidhur kjo ngushtë edhe me zhvillimet e ndryshme ekonomike e politike mes shteteve. çmimi i naftës është shfaqur i qëndrushëm diten e sotme si rrjedhojë e rritjes së rezervave të naftës në SHBA me nje hap më të ngadaltë se ajo që

  READ MORE
 • Humbjet e lehta të naftës, mbeshtja e siguruar nga SHBA

  Humbjet e lehta të naftës, mbeshtja e siguruar nga SHBA0

  Në orët e kësaj pasditeje çmimin i naftës është drejt rënies dhe kjo ka erdhur për shkak të ngadalësimit të kërkesave. Venditet e qeverisë amerikane kan ngadalësuar humbjet duke vendosur sanksionet ndaj eksporteve të naftës. Ndodhitë e fundit të ndodhura në Venezuelë kane sjellë vetshpalljen e udhëheqësit të opozitës Juan Guaido. Ai ka marë mbëshetjen 

  READ MORE