• Të huajt që kanë zgjedhur Shqipërinë si alternativë jetese

  Të huajt që kanë zgjedhur Shqipërinë si alternativë jetese0

  Dita ditës shoqëria shqiptare po përballet me një problem shumë të mprehtë i cili është emigracioni. Teksa rritet numri i të larguarve nga vendi, zhvillimi i qëndrueshëm i vendit në të ardhmen vihet në pikëpyetje. Në dekadat e fundit, mijëra shqiptarë janë shpërngulur në vende që duket se ofrojnë më shumë mundësi për ta. Duket

  READ MORE
 • Popullsia e Shqipërisë tkurret me 2.7 milionë banorë në vitin 2021

  Popullsia e Shqipërisë tkurret me 2.7 milionë banorë në vitin 20210

  Gjatë vitit 2021, plakja e popullsisë, ritmet e larta të emigracionit dhe pasojat e Covid-19 në shëndetin e popullatës kanë sjellë rënien e banorëve. Sipas raportit të Institutit të Statistikave, popullsia e Shqipërisë më 1 janar 2022 ka pësuar një rënie me 1.3% krahasuar me 1 janar 2021. Pesë vite radhazi Shqipëria po përballet me

  READ MORE
 • Rritja ekstreme e çmimit të naftës

  Rritja ekstreme e çmimit të naftës0

  INSTAT tregon se çmimi i naftës ishte rreth 170 lekë për litër.  Në total, konsumi në vlerë (sasia x çmimi për litër) vitin e kaluar vlerësohet në rreth 102 miliardë (840 milionë euro), sipas vlerësimeve të Monitor. Këtë vit, nëse çmimet mbeten në këto nivele, për të njëjtat sasi prej rreth 600 mijë tonë, konsumatorët

  READ MORE
 • Rritet numri i aksidenteve rrugore

  Rritet numri i aksidenteve rrugore0

  Gjatë muajit dhjetor të vitit të kaluar u numëruan 136 aksidente rrugore me një rritje 3 për qind në krahasim me dhjetorin e 2017-s. Instituti i Statistikave ka publikuar të dhënat zyrtare për aksidentet rrugore ku bie në sy se numri më i lartë i aksidenteve është shkaktuar nga personat e grup moshës 25-35 vjeç,

  READ MORE