• Konsumatorët e trotuarëve0

  Ilda Xhafa & Luljeta Halimi  Trotuaret shqiptare janë kthyer në toka të zaptuara nga tregtarë ambulantë, të cilët e shohin tregtimin e mallrave të pacertifikuara si mënyrën e vetme “për të fituar bukën e gojës”. Përgjatë gjithë rrugës që të çon në zonën e “Don Boskos”, por edhe në zona të tjera të kryeqytetit, shitja

  READ MORE
 • Një mundësi e dytë0

  Redjon Shtylla Fati  nuk është i njëjtë për të gjithë ne, dikush lind në një familje të pasur e dikush në një të varfër. Të parët kanë fance dhe privilegje për të ecur, në jetë përpara se ata të cilët lindin në një familje ku jeta me kushte ekonomike i ka bërë ata shumë mizor.

  READ MORE
 • Fenomeni i kamerave të sigurisë0

  “Siguri” një fjalë që duket se nuk siguron më mbrojtje. Çdo kush do të dëshironte të ndihej i mbrojtur dhe i sigurtë në mjedisin ku jetojmë dhe punojmë. Fjala “siguri” sa vjen dhe bëhet më e “pasigurtë”. Secili prej nesh mundohet të krijojë një mbrojtje edhe pse në ditët e sotme duket disi e vështirë

  READ MORE