Vaksina kundër malaries jep rezultate premtuese gjatë eksperimenteve laboratorike

Vaksina kundër malaries jep rezultate premtuese gjatë eksperimenteve laboratorike

Vaksina që është dukë u zhvilluar në ShBA, gjatë përdorimit me doza të mëdha ka rezultuar efektive në 12 prej 15 të infektuar nga ky virus. Kjo metodë është e pazakonte sepse përfshin injektimin direkt të antivirusit duke dobësuar maliarien që shkatërron sistemin umunitar. Kërkimi është publikuar nga revista “Shkenca” Drejtuesi kërkimor, Dr Robert Seder

Vaksina që është dukë u zhvilluar në ShBA, gjatë përdorimit me doza të mëdha ka rezultuar efektive në 12 prej 15 të infektuar nga ky virus.

Kjo metodë është e pazakonte sepse përfshin injektimin direkt të antivirusit duke dobësuar maliarien që shkatërron sistemin umunitar.

Kërkimi është publikuar nga revista “Shkenca”

Drejtuesi kërkimor, Dr Robert Seder nga  “Qëndra Kërkimore e Vaksinave” në Institutin Ndërkombëtar të Shëndetësis ka thënë : “ Jemi shumë të emocionuar dhe te befasuar nga rezultati, por është e rëndësishmë që ta përsërisim këtë eksperiment , ta zhvillojmë më shumë dhë ta shpërndajmë në një numër më të madh të infektuarish.

/Blerand Ismaili/

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar